NOS Voetbal

Doek valt voor VVV na nederlaag tegen tien Ajacieden en winst concurrenten

Bekijk de samenvatting van Ajax - VVV-Venlo

Na vier seizoenen op het hoogste niveau is VVV-Venlo gedegradeerd uit de eredivisie. De Limburgers verloren op bezoek bij Ajax met 3-1 en zagen concurrenten Willem II en FC Emmen winnen. Hierdoor kan VVV degradatie niet meer afwenden.

Ajax begon met onder andere Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp, Mohammed Kudus en Oussama Idrissi in de basis. Sterkhouders Ryan Gravenberch en Dusan Tadic begonnen op de bank. Zij zagen de bezoekers een erehaag vormen voor de landskampioen, die eerder dit seizoen met een recordzege van 13-0 won in Venlo.

Kansen

Veel was er niet te merken van de wisselingen bij de Amsterdammers. VVV zag Ajax gelijk veel kansen creëren via onder anderen Kudus, David Neres en Sébastien Haller. Nog binnen de tien minuten was het dan ook al raak. Na een even vlotte als mooie combinatie door de verdediging van VVV kon Ajax-linksback Devyne Rensch binnentikken.

Ajax nam vervolgens behoorlijk wat gas terug, waar VVV niet van wist de profiteren. De ploeg van Jos Luhukay wist zich amper voor het doel voor Maarten Stekelenburg te melden.

Davy Klaassen werd uit voorzorg gewisseld voor de 18-jarige Kenneth Taylor. De middenvelder raakte licht geblesseerd na een duel en met het ook op het EK haalde Ten Hag hem uit voorzorg naar de kant.

VVV vormt een erehaag voor landskampioen Ajax

Ook na rust was het Ajax dat de kansen creëerde en de bal had. De ploeg van Erik ten Hag moest echter al snel met tien man verder. Taylor moest vertrekken na een harde overtreding op VVV-aanvoerder Danny Post.

Nog geen minuut later was het Haller die de Limburgse hoop op een punt de kop indrukte. De spits werkte na een counter de bal het doel in.

Hoop op gelijkspel

VVV stuitte vervolgens enkele keren op Stekelenburg, voordat topscorer Georgios Giakoumakis de 2-1 binnenschoot. Lang kon VVV niet hopen op een gelijkspel, want nog geen minuut later zorgde Kudus met een laag en hard schot voor de eindstand.

VVV kende een redelijk goede start van de competitie, maar wist de laatste veertien duels in de eredivisie niet te winnen. Met Giakoumakis heeft de club wel de topscorer van de eredivisie in huis. Nog nooit degradeerde de club van de topscorer uit de eredivisie.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet na afloop weten dat hij gecharmeerd is van Kamaldeen Sulemana. "Hij is een aantrekkelijke speler die technisch vaardig is en op avontuur gaat en heel veel snelheid heeft", zei hij over 19-jarige aanvaller van het Deense FC Nordsjaelland.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars reisde maandag naar Denemarken om Sulemana aan het werk te zien tegen Kopenhagen. "We moeten nu kijken of we zijn komst kunnen concretiseren. Of zijn komst mogelijk is."

Ajax nam vorig jaar Mohammed Kudus over van FC Nordsjaelland. Volgens Deense media staat Sulemana ook in de belangstelling van Manchester United en Bayer Leverkusen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl