ANP
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma bevestigt: Dumoulin maakt rentree in wielerpeloton

Tom Dumoulin maakt zijn rentree in het wielerpeloton. Hij doet vanaf zondag 6 juni mee aan de Ronde van Zwitserland. De 30-jarige Dumoulin maakte in januari bekend voor onbepaalde tijd met wielrennen te stoppen om tijd voor zichzelf te nemen.

Na de achtdaagse Ronde van Zwitserland staan voor Jumbo-Visma-renner Dumoulin op het programma het NK tijdrijden op 16 juni, het NK op de weg op 20 juni. Het hoofddoel van de Limburger deze zomer wordt de olympische tijdrit op 28 juli in Tokio.

In januari liet Dumoulin weten tijd nodig te hebben om voor zichzelf de vraag te beantwoorden of hij nog wel profwielrenner wil zijn. "Dat is een vraag die al een paar maanden aan het opborrelen is", zei Dumoulin toen. "Maar ik krijg de tijd niet om die vraag te beantwoorden. Het leven van een profrenner gaat altijd maar door. Ik werd er gewoon langzaam ongelukkig van. Daarom ga ik er een tijd tussenuit."

Die tijd duurde tot nu toe vier maanden. Afgelopen maand was Dumoulin op uitnodiging van koersdirecteur Leo van Vliet als toeschouwer aanwezig bij de Amstel Gold Race. Een vlotte terugkeer in de wielerpeloton leek toen nog niet aan de orde.

Kijk hieronder naar de ontmoeting van Herman van der Zandt met Dumoulin bij de Amstel Gold Race.

April 2021: Dumoulin als toeschouwer bij Amstel Gold Race

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl