NOS Wielrennen

Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd met wielrennen: 'Mezelf beetje vergeten'

Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen: 'Werd meteen helemaal vrolijk wakker'

Tom Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd met wielrennen. De renner van Jumbo-Visma geeft aan dat hij "heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner, met de druk die daarbij komt kijken en de verwachtingen".

"Ik wil het heel graag heel goed doen voor heel veel mensen", verklaart de 30-jarige Dumoulin op de website van zijn werkgever waarom hij voorlopig niet in het profpeloton te vinden is.

ANP
Tom Dumoulin

"Ik wil graag dat de ploeg blij met mij is, dat de sponsoren blij zijn, dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Daardoor wil ik het voor iedereen goed doen, maar ben ik mezelf het afgelopen jaar een beetje vergeten. Wat wil ik, de mens Tom Dumoulin met zijn leven op dit moment?"

Geen tijd om na te denken

"Dat is een vraag die al een paar maanden aan het opborrelen is. Maar ik krijg de tijd niet om die vraag te beantwoorden. Het leven van een profrenner gaat altijd maar door."

Dumoulin: 'Lukt me niet om antwoord te vinden terwijl ik in die mallemolen zit'

Dumoulin wil de komende tijd gebruiken om voor zichzelf de vraag te beantwoorden of hij nog wel profwielrenner wil zijn. En zo ja, hoe dan? "Ik werd er gewoon langzaam ongelukkig van. Daarom ga ik er een tijd tussenuit."

"Het voelt echt heel goed. Alsof er een rugzak van 100 kilogram af is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker, het voelt zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen tijd te nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg, denk ik."

Wel op persmoment

Dumoulin speelde vrijdag nog een hoofdrol op een persmoment van Jumbo-Visma. Dezelfde dag nam hij het besluit voor onbepaalde tijd andere dingen te gaan doen.

ANP
Tom Dumoulin schitterde vrijdag nog op de presentatie van Jumbo-Visma

De winnaar van de Giro d'Italia van 2017 en nummer twee van de Giro én Tour de France van het jaar daarop zou komend voorjaar namens zijn ploeg onder andere de Ronde van Vlaanderen gaan rijden.

Strade Bianche zou op 6 maart de eerste koers zijn waarin Dumoulin dit jaar in actie kwam.

Hoewel Dumoulin op de slotdag van de Tour de France al aangaf gespeeld te hebben met de gedachte te stoppen, komt zijn besluit als een verrassing:

'Iedereen is stomverbaasd, overdonderd en verrast door nieuws Dumoulin'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl