De ME grijpt in bij ongeregeldheden na het mislopen van de promotie door De Graafschap anp

In Doetinchem heeft de ME ingegrepen tegen supporters bij stadion De Vijverberg om een einde te maken aan ongeregeldheden. Die ontstonden na het mislopen van de promotie voor De Graafschap door een gelijkspel tegen Helmond Sport.

De ME moest in actie komen om de rust terug te laten keren:

ME grijpt in bij ongeregeldheden na mislopen promotie De Graafschap

Bij het stadion hadden zich tijdens de wedstrijd honderden fans verzameld. Sommigen gooiden met knalvuurwerk en bleven na de wedstrijd hangen bij het stadion. Ook werden er in de buurt vernielingen aangericht.

Een uur na de wedstrijd leek de rust te zijn teruggekeerd, maar fans hielden zich op bij de spelersbussen. De spelersbus van Helmond Sport werd enige tijd opgehouden, maar kon uiteindelijk toch vertrekken.

Na middernacht keerde de rust in Doetinchem terug. Een woordvoerder van de burgemeester van Doetinchem noemde het "enorm teleurstellend" dat fans ondanks herhaalde oproepen om weg te blijven toch naar het stadion waren gekomen.

Volksfeest

In het centrum van Deventer werd juist feest gevierd vanwege de promotie van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. Op de Brink, in het centrum van de stad, barstte een volksfeest los. Om 01.30 uur stonden er nog enkele honderden mensen liederen te zingen. Ook werd er vuurwerk afgestoken en naar de politie gegooid. De politie was aanwezig met meerdere voertuigen, maar greep niet in.

Fans wachtten met fakkels de spelersbus op. Die kwam even na 02.00 uur aan op een parkeerterrein bij het Van der Valk Hotel, langs de A1.

Ze werden ontvangen door uitzinnige supporters:

Volksfeest in Deventer na promotie Go Ahead Eagles

Hoewel de coronaregels niet werden nageleefd, vindt een woordvoerder van de gemeente dat de avond goed is verlopen. Er is volgens de zegsman voor de politie geen reden geweest om in te grijpen. Op het plein is wel veel afval achtergelaten.

STER reclame