Bloemendaal-speler Thierry Brinkman Orange Pictures

"We zullen heel goed moeten zijn om opnieuw landskampioen te worden." Hockeyer Thierry Brinkman verwacht een spannende finale om de landstitel tussen het aanvallend sterke Bloemendaal en het verdedigend ingestelde Kampong.

De 26-jarige Brinkman speelt al sinds 2015 voor Bloemendaal, maar heeft daarvoor bij grote concurrent Kampong onder contract gestaan. "Maar het team van Kampong is gedurende de jaren al zo veel veranderd, dat ik het niet echt meer een bijzonder gevoel bij heb om tegen mijn oude club te spelen."

Wel kijkt Brinkman altijd uit naar de duels tussen de twee clubs. "We komen elkaar vaak tegen en het zijn altijd mooie wedstrijden. We hebben in de competitie twee keer gewonnen, maar in die duels was Kampong nooit helemaal compleet en nu is het op volle oorlogssterkte. Een finale is altijd weer een aparte wedstrijd, dus ik verwacht dat het close zal worden."

De finalewedstrijden tussen Kampong en Bloemendaal zijn live te zien bij de NOS. Indien nodig, volgt zondag een derde wedstrijd.

Hockeyfinale live bij de NOS nos

Bij afwezigheid van fans op de tribune is de wil om te winnen misschien nog wel groter dan anders bij Brinkman. "We hebben er een jaar lang hard voor getraind om weer in de finale te staan. En in een seizoen zonder sfeer en ambiance hopen we toch met elkaar wat moois neer te zetten."

Kampongs verdedigende muur

Uit de statistieken blijkt dat Kampong dit seizoen de minst gepasseerde ploeg is, terwijl Bloemendaal juist de meeste scorende ploeg is. "Ik denk niet dat je statistieken kunt loslaten op de finale", zegt Brinkman. "Ik verwacht zeker dat er fases in de wedstrijd zullen zijn dat wij hun onder druk gaan zetten, maar ook zij zullen de aanval gaan zoeken."

Regerend landskampioen Bloemendaal (in 2020 werd er geen kampioen uitgeroepen vanwege de coronapandemie) begint in elk geval goed voorbereid aan de finale. "We hebben Kampong goed geanalyseerd en een strijdplan gemaakt, maar dat gaan we natuurlijk nog niet verklappen."

Terrance Pieters in actie tegen Pinoké ProShots

Kampong-speler Terrance Pieters is trots op de verdedigende muur van de Utrechtse club. "Defensief staan we het hele jaar al goed. Dat is eigenlijk altijd al wel een kwaliteit van Kampong geweest."

Net als Brinkman, denkt ook Pieters dat het een spannende finale zal worden. "Ik verwacht spectaculaire wedstrijden, zoals Bloemendaal-Kampong altijd is. We gaan ons er heel goed op voorbereiden."

Hockeyers Kampong verslaan Rotterdam en staan in finale play-offs

De finalewedstrijden betekenen nog lang niet het einde van het seizoen voor Brinkman. Het EK hockey staat alweer voor de deur en niet veel later wordt het Nederlands team verwacht in Tokio voor de Olympische Spelen.

"Voor nu hou ik het fysiek nog prima vol", aldus Brinkman. "Maar het zwaarste deel moet nog komen. We hebben ongeveer een week vrij na de finale en dan moeten we ons alweer melden bij Oranje, voor het EK. Ik zal iets moeten vinden om me daar zo snel alweer voor op te laden. Dat gaat een uitdaging worden, maar gaat zeker goedkomen."

STER reclame