Hockeyers Bloemendaal en Kampong zetten eerste stap richting finale play-offs

Bloemendaal verslaat Den Bosch met ruime cijfers

De hockeyers van Bloemendaal hebben de eerste wedstrijd in de halve finales van play-offs om de landstitel gewonnen van Den Bosch. In Den Bosch werd het maar liefst 1-5. Kampong was in de andere halve finale met 3-0 te sterk voor Rotterdam.

Den Bosch stond voor het eerst in twintig jaar weer eens in de play-offs om de landstitel nadat het in de reguliere competitie als vierde was geëindigd. Tegen Bloemendaal, de lijstaanvoerder, was er van koudwatervrees echter geen sprake.

Een sterk spelend Den Bosch kwam namelijk in het tweede kwart brutaal op voorsprong tegen de regerend landskampioen. Een strafcorner van specialist Austin Smith werd eerst nog gekeerd door keeper Maurits Visser, maar Arjen Lodewijks wist in de rebound wel te scoren.

Kampong - Rotterdam live bij de NOS

Den Bosch kreeg zelfs kans op meer toen Hidde Parlevliet een grote mogelijkheid onbenut liet. Bloemendaal profiteerde optimaal want niet lang daarna maakte Thierry Brinkman de verrassende voorsprong ongedaan met een intikker.

Het was het begin van het einde voor Den Bosch. Bloemendaal kreeg meer grip op de wedstrijd en na de 2-1 van Florian Fuchs ging het hard. Via treffers van Roel Bovendeert, Yannick van der Drift en Tim Swaen (strafcorner) liepen de bezoekers uit naar 1-5.

Kampong langs Rotterdam

Later op de avond versloeg Kampong in de andere halve finale Rotterdam met 3-0. De ploeg van oud-bondscoach Roelant Oltmans was heer en meester en drukte dat vlak voor het einde van het eerste kwart uit in een schitterend doelpunt.

Robbert Kemperman, de aanvoerder van de bezoekende ploeg, pikte de bal op eigen helft op, rukte op richting de cirkel, omspeelde twee spelers en schoot fraai raak.

Mede dankzij schitterende slalom Kemperman verslaat Kampong Rotterdam

De tweede treffer van de avond kwam van de stick van Martijn Havenga. Na twee vruchteloze strafcorners was het bij de derde strafcorner van Kampong wel raak via een harde push van Havenga.

Bij de 3-0 was het Rotterdam dat Kampong een handje hielp door de bal simpel in te leveren. Bjorn Kellerman pikte op, soleerde de cirkel in en bood Mats Gruter de niet te missen kans.