AFP
NOS SportAangepast

Verstappen en Red Bull berusten in nederlaag: 'Mercedes was te snel'

Max Verstappen is teleurgesteld over zijn tweede plaats bij de Grand Prix van Barcelona, maar toont zich realistisch in zijn reactie. "We hebben er alles aan gedaan. We zijn alleen nog niet waar we willen zijn, want we zijn iets trager dan Mercedes."

Verstappen begon goed in Catalonië door Lewis Hamilton bij de start af te troeven, maar de pitstopstrategie van Mercedes gaf uiteindelijk de doorslag. "Het is wat het is", zei de Red Bull-coureur tegen zijn team direct na de race.

Teambaas Christian Horner van Red Bull sluit zich daarbij aan. "We moeten gewoon concluderen dat Mercedes vandaag te snel voor ons was. Dat is de realiteit. Wat we ook gedaan hadden, ze waren hier gewoon beter", aldus de Brit.

Verstappen houdt op zijn beurt de moed erin, want het Formule 1-seizoen is immers nog lang met nog negentien races voor de boeg.

Pro Shots
Max Verstappen en Lewis Hamilton op de persconferentie na de GP van Spanje

Verstappen vindt dat de kloof met Mercedes wel kleiner is geworden. "We hebben ons ten opzichte van vorig jaar wel verbeterd. Maar het is duidelijk dat ik een snellere auto nodig heb. Dat is wat ons te doen staat."

Verstappen verrast Red Bull met pitstop

Volgens Horner werden hij en de Red Bull-monteurs verrast toen Verstappen bij diens eerste pitstop zonder overleg naar binnen kwam. De bandenwissel duurde vervolgens 4,2 seconden, terwijl de stops van Red Bull gemiddeld 2,5 seconden in beslag nemen. "Ik ben heel blij dat de crew zo snel handelde, waardoor de schade meeviel", aldus de teambaas.

Horner hoopt dat zijn team over twee weken wel kan toeslaan bij de Grand Prix van Monaco. Dat circuit ligt Red Bull Racing doorgaans goed. "Daar gaan we zeker competitief zijn. We moeten Mercedes daar verslaan, maar dat gaat een enorme kluif worden."

"Mensen zagen ons na de wintertest als favoriet, maar Mercedes heeft daar duidelijk niet zijn echte potentieel laten zien. Het draait dit jaar om doorontwikkelen van de auto. 23 races is een marathonseizoen", aldus Horner.

Hamilton: 'Elk weekend presteren'

Winnaar Lewis Hamilton beseft dat de weg naar een eventuele achtste wereldtitel nog lang is. "Ik moet echt elk weekend het allerbeste uit mezelf halen. Het moet perfect gaan, anders profiteren ze bij Red Bull Racing meteen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl