NOS Voetbal

ADO Den Haag leeft nog altijd na nipte overwinning in Zwolle

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - ADO Den Haag

ADO Den Haag leek dood en begraven, maar na een 1-0 overwinning bij PEC Zwolle gloort er toch weer enige hoop. De Hagenaars moeten in de resterende duels met Willem II en FC Twente dan nog wel punten pakken.

Want ADO blijft ondanks de zege hekkensluiter met 22 punten. Het gat met de veilige vijftiende plek, bezet door Willem II, bedraagt nu drie punten. Daartussen staan nog VVV-Venlo (24) en FC Emmen (23). De degradatiestrijd lijkt zodoende tot het einde spannend te blijven.

Lachende gezichten bij ADO: 'Zolang er een kans is, moet je blijven gaan'

Bobby Adekanye schoot na twaalf minuten spelen al raak in Zwolle door vanaf rechts naar binnen te snijden en de bal in de verre hoek te schuiven. PEC, dat nergens meer om speelt, kon daar maar weinig tegenoverstellen.

Paal

Ook in de tweede helft, met Daryl Janmaat in de ploeg, hield ADO betrekkelijk eenvoudig stand, al zag invaller Immanuel Pherai zijn poging nog wel op de paal belanden. Aan de andere kant stuitte Shaquille Pinas op doelman Xavier Mous.

ADO, dat vorige week Feyenoord met 3-2 klopte, neemt het in de resterende twee speelronden op tegen Willem II en FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl