ADO Den Haag Pro Shots

De overname van ADO Den Haag door World Soccer Holdings lijkt een stap dichterbij nu het bedrijf, waarin verschillende Amerikaanse investeerders verenigd zijn, meent een oplossing te hebben gevonden om uit de onderhandelingsimpasse te komen.

World Soccer Holdings laat weten dat het, gesteund door Steve Demetriou (CEO van Jacobs, een wereldwijd beursgenoteerd bedrijf), dinsdag een voorstel zal presenteren waarmee ADO de beschikking krijgt over 2,1 miljoen euro om het seizoen af te maken. De huidige eigenaar United Vansen staat achter het voorstel.

'Nederlandse cultuur binnen ADO versterken'

United Vansen probeert de voetbalclub al enige tijd te verkopen aan World Soccer Holdings, maar de onderhandelingen verlopen stroef. Een van de hobbels was dat World Soccer Holdings wil dat de stichting en de vereniging die nu onderdeel uitmaken van ADO zichzelf opheffen. Voor de stichting en de vereniging was opheffing geen optie.

De Chinese eigenaar Wang Hui in 2015, kort na de overname van ADO Den Haag ANP

"World Soccer Holdings heeft hun goede raad ter harte genomen en de afgelopen week gewerkt om een oplossing te vinden voor deze zeer complexe situatie met de hoop dat die alle partijen tevreden stelt en garantie biedt voor de toekomst van ADO Den Haag", stelt het bedrijf in een persbericht.

Daarnaast doet het bedrijf een opvallende belofte: "World Soccer Holdings en de Demetriou-familie hebben als eerste voornemen om de Nederlandse cultuur binnen ADO weer te versterken en hebben als eerste stap voorgesteld om de Nederlandse taal weer de voertaal te maken binnen het bestuur."

In Studio Voetbal werd de mogelijke Amerikaanse overname van ADO Den Haag besproken. Kijk hieronder naar het fragment.

'Het maakt ADO niet uit waar het geld vandaan komt, als er maar geld komt'

STER reclame