Een vrouw wordt getest op corona in Lisse
NOS NieuwsAangepast

6704 nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuisbezetting neemt weer af

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6704 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 775 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 7529 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 13 procent vergeleken met vorige week.

In de ziekenhuizen nam de bezetting weer af. Er liggen nu 2435 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2478), van wie 767 op de IC (gisteren: 778), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De IC-bezetting ligt nu weer in de buurt van het niveau van begin april.

Afgelopen week werden 1913 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat was 10 procent minder dan de week daarvoor (2144). Het OMT en het kabinet willen nieuwe versoepelingen pas toestaan als de instroom in de ziekenhuizen met 20 procent is gedaald.

Vier overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden vier overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 29. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 22 doden per dag, tegen 18 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder stergevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 154 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 163.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 6,3 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl