Handsbal topscorer Giakoumakis kost VVV-Venlo volle buit tegen RKC

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - RKC Waalwijk

Even dacht VVV-Venlo na twaalf nederlagen op rij weer eens de volle drie punten te kunnen bijschrijven. De nummer zeventien slaagde er tegen RKC Waalwijk echter niet in de 3-2 voorsprong, tien minuten voor tijd verkregen door een treffer van uitblinker Vito van Crooy, over de streep te krijgen.

Een late strafschop, nota bene veroorzaakt door topscorer Georgios Giakoumakis, deed de ploeg alsnog de das om. Door de 3-3 blijft het tegen degradatie strijden VVV net onder de rode streep staan.

Zowel VVV als RKC heeft de punten nodig en dat was te merken: er werd gespeeld om te winnen en dat leverde een boeiend schouwspel op.

Domme handsbal

De Venlonaren scoorden voor rust tweemaal op bijna identieke wijze. De door rechtsback Tobias Pachonik diep gestuurde Van Crooij zette voor en Giakoumakis (1-0) en Joshua John (2-2) tikten binnen. Tussendoor scoorden Thijs Oosting, na een subtiel passje van Ahmed Touba, en Cyril Ngonge, met een schuiver in de uiterste hoek.

Vito van Crooy kopt VVV-Venlo naar 3-2

Na rust redde RKC-doelman Kostas Lamprou een paar keer en kopte ploeggenoot Ngonge op de paal. Van Crooij leek met zijn rake kopbal de matchwinner te worden.

Een domme handsbal van Giakoumakis - die zo weinig lol beleefde aan zijn 25ste competitiedoelpunt van het seizoen, waarmee hij Hans Sleven (24 goals in 1958/1959) achter zich liet als topscorer - leverde RKC echter een strafschop en de 3-3 van de voet van Ngonge op.