Zverev plaatst zich voor de finale in Madrid AFP

Na Rafael Nadal is ook Dominic Thiem op het gravel in Madrid slachtoffer geworden van Alexander Zverev. De Duitser was in de halve finale van het masterstoernooi met 6-3, 6-4 te sterk voor Thiem.

De Oostenrijker kwam er niet aan te pas tegen Zverev. De Duitser serveerde en retourneerde beter, won de meeste lange rally's en was duidelijk de fitste van de twee. Thiem, die vanwege een voetblessure twee maanden aan de kant stond, speelde in Madrid zijn eerste gravelduels van het seizoen.

Zverev daarentegen is in goede doen in Madrid. In de kwartfinale versloeg hij gravelkoning Rafael Nadal, die het toernooi vijf keer won. De Duitser wist het toernooi ook al eens op zijn naam te schrijven, in 2018. Ook toen was hij te sterk voor Thiem.

In de finale stuit Zverev op Matteo Berrettini. De Italiaan, die eind april het graveltoernooi van Belgrado won, schoof Casper Ruud met 6-4, 6-4 opzij.

Ruud had in zijn vier duels voorafgaand aan de halve finales geen servicegame verloren. Tegen Berrettini overkwam hem dat bij 4-4, waarna de Italiaan (8) de set op love uitserveerde.

De Noor, vorige maand ook halvefinalist op het masterstoernooi in Monte Carlo, zocht vooral de backhand van Berrettini op in de hoop diens dwingende forehands te ontlopen. Dat lukte slechts ten dele, want bij 3-3 ging het mis. De Italiaan brak hem met een paar forehandwinners en gaf serverend geen kans meer weg.

STER reclame