Matige Twentse derby levert geen winnaar op

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Heracles Almelo

De derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is na een matig duel geëindigd in 1-1. Twente won maar één van zijn laatste zeventien eredivisieduels.

FC Twente-trainer Ron Jans zat voor de 500ste keer als coach van een eredivisieploeg op de bank. Slechts drie andere trainers deden dat eerder: Bert Jacobs, Han Berger en Barry Hughes.

Het is een prachtige mijlpaal, waar de 62-jarige Jans trots op is. Het was echter geen reden voor een feestje, vertelde Jans na afloop van de wedstrijd:

Jans heeft 500ste wedstrijd niet gevierd: 'Zonder publiek is het allemaal niets'

De wedstrijd tegen Heracles was verder verre van memorabel. De bezoekers hadden in de beginfase het beste van het spel, maar alleen Noah Fadiga loste een schot.

Twente leefde daarna kort op en was dicht bij een treffer. Luka Ilic kopte de bal tegen de paal en Danilo's inzet werd door Robin Pröpper van de lijn gehaald.

Na rust gebeurde er lange tijd niets, maar na zeventig minuten kopte Mats Knoester uit het niets raak voor Heracles.

Scheids in de fout rond penalty Twente

Twente leek daarna een penalty te krijgen, maar omdat de bal bij de uittrap van doelman Joël Drommel nog rolde, ging dat feest niet door. Achteraf toonde scheidsrechter Allard Lindhout zich daar schuldbewust over: hij ging namelijk twee keer in de fout.

Schuldbewuste Lindhout geeft twee fouten toe na FC Twente-Heracles

"Ik verwijt mezelf dat ik het rollen van de bal niet heb geconstateerd", zei Lindhout na afloop. Vervolgens greep de VAR in en maakte melding van de rollende bal, en dat had volgens de regels ook niet gemogen. "Dat had ik niet moeten doen", aldus de scheidsrechter.

In de slotfase scoorde FC Twente echter alsnog: Danilo krulde fraai de 1-1 in de kruising.