Een ziekenhuismedewerker wordt gevaccineerd in het HMC Westeinde ANP

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7521 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 3 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 7364 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 5 procent vergeleken met vorige week.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 6,2 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

2478 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2478 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2521), van wie 778 op de IC (gisteren: 797), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

De afgelopen week werden gemiddeld 232 patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Dat was 12 procent minder dan het gemiddelde van de week daarvoor (264). Het OMT adviseerde pas nieuwe versoepelingen toestaan als het aantal opnames met 20 procent is gedaald.

Gemiddeld aantal doden stijgt

Bij het RIVM werden 29 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 22. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 22 doden per dag, tegen 19 doden per dag een week eerder.

NOS

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 158 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 164. Dat is opnieuw slechts een minimale daling.

NOS

STER reclame