Nederlandse kanovaarsters, met Tokio-ganger Martina Wegman, kunnen niet verrassen op EK
NOS Sport

Nederlandse kanovaarsters kunnen op EK niet verrassen in teamwedstrijd

Kanovaarsters Martina Wegman, Maartje Otten en Lena Teunissen zijn bij K1-teamwedstrijd op de EK slalom in het Italiaanse Ivrea achtste geworden.

De Nederlandse ploeg incasseerde zes strafpunten en was uiteindelijk ruim 18,33 seconden langzamer dan Groot-Brittannië, dat voor de derde keer de Europese titel pakte.

Martina Wegman, die vooralsnog als enige van de Nederlandse kano-equipe naar de Olympische Spelen gaat, hoopt op de EK te zien hoe sterk ze is in vergelijking met de concurrentie. Nadat ze zich in het najaar van 2019 had gekwalificeerd voor Tokio heeft ze naar eigen zeggen anderhalf jaar geen andere kanovaarder gezien. "Het is dus enorm lastig om in te schatten waar ik nu sta."

In die periode heeft ze in Nieuw Zeeland getraind. Aangezien de coronamaatregelen aan de andere kant van de wereld minder streng waren, hoefde ze haar trainingsschema niet om te gooien. Dat komt goed uit, want de avonturier heeft torenhoge ambities.

EK kanovaren meetmoment Wegman: 'Al anderhalf jaar geen andere sporters gezien'

Wegman komt op de Olympische Spelen uit op het individuele nummer in de K1-klasse. Morgen staat deze wedstrijd op het EK-programma, dus dan komt ze opnieuw in actie.

Eerder op de dag strandden Lena Teunissen en Joris Otten in de voorronde van de C1. Teunissen werd 31ste in de eerste run, terwijl de eerste twintig de halve finales bereikten. In de herkansingen gingen de beste tien ook nog door, maar daarin werd ze dertiende. Otten werd eerst dertigste en vervolgens vijftiende. Voor hen en voor de K1-ploeg lijkt deelname aan de Olympische Spelen uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl