Reddingswerkers zoeken naar overlevenden EPA

Bij een groot ongeluk met een metro in Mexico-Stad zijn volgens de lokale autoriteiten zeker 23 mensen om het leven gekomen, nadat een viaduct plotseling is ingestort. Ook zijn er vele tientallen gewonden gemeld, van wie 65 naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Het is nog onduidelijk waardoor de instorting is veroorzaakt.

Het ongeluk gebeurde in de buitenwijk Tláhuac in het zuidoosten van de metropool. Op beelden valt te zien dat twee metrostellen in het midden van een viaduct naar beneden zijn gevallen en boven op een weg zijn beland. Er ligt een auto onder het puin.

Een hulpverleningsdienst zette beelden van het reddingswerk online:

Metroviaduct Mexico-Stad stort in

Het ongeluk vond rond 22.30 uur lokale tijd (05.30 uur Nederlandse tijd) plaats. Desondanks was het druk in de metro van Mexico-Stad, met ruim 9 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld.

De burgemeester van de Mexicaanse hoofdstad is ter plaatse en heeft haar medeleven gedeeld. Onder de doden zijn ook enkele minderjarigen, zei ze tegen de verzamelde pers.

De hulpdiensten zoeken tussen de brokstukken naar overlevenden. De gewonden worden naar ziekenhuizen verspreid door de stad gebracht. Volgens de lokale autoriteiten hebben de ziekenhuizen, ondanks de coronacrisis, voldoende bedden om de slachtoffers op te vangen.

De Mexicaanse nieuwssite El Universal schrijft dat er al langere tijd zorgen waren over het viaduct, nadat er scheuren waren ontstaan als gevolg van de aardbeving van 2017. Buurtbewoners zeiden toen al te vrezen dat het viaduct zou instorten.

De partijleider van de grootste Mexicaanse oppositiepartij, de rechts-conservatieve PAN, zegt via Twitter dat het ongeluk het gevolg is van nalatigheid, onvermogen en corruptie van het stadsbestuur. Ook oppert hij het ontslag van de directeur van het metrobedrijf.

STER reclame