NOS NieuwsAangepast

Slachtoffers brand Werkendam kwamen uit Litouwen

De drie mannen die gisteren omkwamen bij een brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam komen uit Litouwen. Het waren arbeidsmigranten, meldt Omroep Brabant.

De brand brak zondag rond 08.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in het appartement boven een timmer- en interieurbedrijf.

De brandweer had het vuur om 15.45 uur onder controle. De lichamen van de mannen zijn 's avonds gevonden.

De slachtoffers werkten niet voor het timmerbedrijf. Wel voerde het af en toe opdrachten uit met het bedrijf waarvoor de mannen werkten.

Stilstaan bij de slachtoffers

Vanochtend kwamen alle medewerkers van het timmerbedrijf samen om stil te staan bij de slachtoffers. Volgens directeur Dick Hoogendoorn voelt iedereen zich verslagen, maar is er ook wilskracht om door te gaan. "We komen hier zeker uit."

Hoogendoorn benadrukt tegen Omroep Brabant dat de huisvesting van de arbeidsmigranten goed geregeld was. "Huisvesting was heel goed, daar heeft het zeker niet aan gelegen. Ze hadden een prachtig huis."

De directeur heeft meteen na de brand steun betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Meer onderzoek

De recherche doet vandaag verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. Naast het appartement liepen ook de kantoren en een deel van de werkplaats schade op.

Bij het bedrijf werken 130 mensen. Ondanks de brand gaat het werk vandaag waar kan door. "We moeten vooruit om het bedrijf staande te houden", zegt Hoogendoorn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl