SQ Vision

De brand in een appartement boven een bedrijf in Werkendam heeft aan drie mensen het leven gekost. De brandweer heeft hun lichamen gevonden.

Ze lagen in het uitgebrande appartement waar de slachtoffers woonden. Vermoed wordt dat het om buitenlandse arbeidskrachten gaat, maar de politie kan dit nog niet bevestigen.

De brand brak rond 08.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in het bedrijf en het erboven gelegen appartement aan de Beatrixhaven. De brandweer had het vuur om 15.45 uur onder controle. Het duurde daarna nog uren voor de brandweer het pand kon binnengaan. Daarvoor moest het pand worden afgekoeld en moest een deel van de voorgevel worden weggehaald.

Bij de brand kwam ook veel rook vrij:

Hevige brand met veel rookontwikkeling in Werkendam, mogelijk doden

In het pand zat een timmer- en interieurbedrijf, dat werkte voor de scheepsbouw. De omgekomen mannen zouden hebben gewerkt voor een bedrijf dat werkte in opdracht van het bedrijf dat in het pand was gevestigd.

De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in, waaronder blusvoertuigen, hoogwerkers en een drone. Ook werd er gebruikgemaakt van een blusboot van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

STER reclame