Hockeysters Laren degraderen na 32 jaar uit de hoofdklasse

Na 32 jaar op het hoogste niveau is hockeyclub Laren gedegradeerd uit de hoofdklasse van de vrouwen. In de laatste speelronde ging de ploeg met maar liefst 6-0 onderuit tegen koploper Den Bosch.

Laren moest winnen om zich te kunnen handhaven en was bovendien afhankelijk van het resultaat tussen HGC en Oranje-Rood. Halverwege stond het tussen Laren, in 2012 nog winnaar van de Euro Hockey Club Champions Cup, en Den Bosch 0-0, maar in de laatste twee kwarten nam Den Bosch eenvoudig grote afstand.

Frédérique Matla (twee treffers), Maartje Krekelaar, Pleun van der Plas, Teuntje de Wit en Lidewij Welten maakten de doelpunten voor Den Bosch.

Steunbetuigingen voor zieke Voormolen

Voor de wedstrijd betuigden de vrouwen van Laren, net als alle andere teams in de hoofdklasse, hun steun aan Daphne Voormolen, aanvoerder van Victoria. Voormolen maakte onlangs bekend dat er baarmoederhalskanker bij haar is geconstateerd.

Alle vrouwenteams steunen de zieke Daphne Voormolen dit weekend; ook de vrouwen van Laren Pro Shots

Den Bosch sluit de reguliere competitie af als koploper en gaat met Amsterdam, SCHC en HDM naar de play-offs. Afgelopen jaar werd de competitie door de coronacrisis niet afgemaakt, in 2019 pakte Amsterdam de titel. In de vijf jaar daarvoor kroonde Den Bosch zich tot landskampioen.

De eerste wedstrijden in de halve finales van de play-offs worden aanstaande woensdag 5 mei gespeeld.

Mannen Den Bosch pakken play-offticket

Bij de mannen waren Bloemendaal, Kampong en Rotterdam al zeker van de play-offs en wist Almere al tijden dat het zou degraderen. Almere wist het hele seizoen nog geen punt te behalen en ook in de laatste speelronde kwam daar geen verandering in. HGC was met 5-1 te sterk.

Het laatste ticket voor de play-offs ging naar Den Bosch, dat Pinoké dankzij een 3-0 zege op Hurley achter zich hield.

Hockeymannen Den Bosch pakken met machtige eindsprint play-offticket

Twee jaar geleden pakte Bloemendaal de landstitel bij de mannen, in de twee seizoenen daarvoor werd Kampong kampioen. Ook de mannen beginnen woensdag aan de play-offs.

Bekijk hieronder in de carrousel hieronder de uitslagen en de eindstand van de vrouwen- en mannencompetitie.

STER reclame