NOS Voetbal

Vitesse blijft Feyenoord voor door late zege op zwaar gehavend PEC

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PEC Zwolle

Vitesse blijft voorlopig vierde in de eredivisie. Dankzij een zwaarbevochten zege op het gehavende PEC Zwolle (2-1) blijven de Arnhemmers met nog drie wedstrijden te gaan Feyenoord voor op de ranglijst.

Op aangeven van Oussama Tannane kopte invaller Idrissa Touré ver in de extra tijd de winnende goal binnen, waarna Thomas Lam nog over de bal maaide bij een grote kans op de gelijkmaker.

Lang zat het duel op slot, nadat het door corona geteisterde PEC door een van richting veranderd schot van Jesper Drost plotseling op gelijke hoogte was gekomen. De bezoekers leken eenvoudig stand te houden en schrokken alleen even toen Oussama Darfalou namens de thuisclub hard via de grond tegen de lat kopte.

Debuut Van den Berg

Vitesse had daarvoor verzuimd om afstand te nemen. Halverwege was de stand slechts 1-0, door een goede loopactie van Armando Broja na een steekbal van Thomas Bruns. Verdediger Rav van den Berg ondervond bij zijn eerste wedstrijd in de eredivisie meteen even aan den lijve hoe het er bij de grote mannen aan toe gaat.

Scholier Van den Berg (16) blijft nog even bij PEC: 'Zit in mijn examenjaar'

De 16-jarige Van den Berg is het broertje van Sepp, die bij het grote Liverpool onder contract staat. De een na jongste debutant uit de clubhistorie, na zijn broer, werd voorafgaand aan de openingstreffer door de snelle Albanees eenvoudig opzijgezet.

In navolging van zijn broer had ook de deze Van den Berg al in het buitenland kunnen spelen, maar de tiener ziet voor zijn ontwikkeling nog voldoende groeimogelijkheden in Zwolle. Bovendien kan hij daarnaast zijn school in Nederland afmaken.

Van den Berg liet zich later nog en keer te grazen nemen door Broja, maar zag tot zijn opluchting dat de 2-0 na ingrijpen van de VAR werd afgekeurd door aanvallend hands van Loïc Openda. Zo ging het feestje niet door voor Broja, die de bal op de lijn het laatste duwtje gaf. Vlak voor rust knalde de spits ook al snoeihard tegen de paal.

Terwijl trainer Konterman al een paar keer om zich heen had gekeken of er ondanks de tien afwezigen misschien nog wat te wisselen viel voor een tactische omzetting, deed het van richting veranderde schot van Drost wonderen voor zijn ploeg.

Jesper Drost heeft PEC Zwolle op gelijke hoogte gebracht

Een winnaar leek er niet meer te komen, want zonder de geschorste basiskrachten Maximilian Wittek, Riechedly Bazoer, Sondre Tronstad en Jacob Rasmussen zocht het sterkere Vitesse tevergeefs naar zijn ritme.

Tot een flits van Tannane, die de bal met zijn linker panklaar legde voor Touré, voor grote opluchting zorgde in het Arnhemse kamp.

Touré trots op eerste goal Vitesse, Konterman prijst debutant bij PEC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl