Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PEC Zwolle heeft zijn derde zege in vier duels geboekt. De ploeg van coach Bert Konterman won met 2-0 bij sc Heerenveen, dat smaakmakers Joey en Henk Veerman vanwege besmetting met het coronavirus miste.

De Zwollenaren kwamen na bijna een half uur op voorsprong door een schuiver van Pelle Clement, die voor het eerst sinds begin maart een basisplek had. Pas daarna werd Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. Zo eindigden schoten van Tibor Halilovic (via doelman Xavier Mous) en Siem de Jong op de paal.

Na dat veelbelovende slot van de eerste helft zakte Heerenveen na de pauze weer weg. Nadat Van Polen de 0-2 op het bord had gekopt, waren twee kopkansjes van invaller Rami Hajal de schrale oogst van het weinig overtuigende Friese slotoffensief.

Voor Van Polen was het dubbel feest deze week. Het 35-jarige clubicoon verlengde vrijdag zijn contract met een jaar en hij gaat daarmee zijn vijftiende seizoen bij Zwolle in.

Kijk hieronder naar de reacties van sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen, sc Heerenveen-middenvelder Lasse Schöne en PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen.

Heerveen mist de twee Veermans: 'Mag geen excuus zijn'
Statistieken sc Heerenveen-PEC Zwolle

STER reclame