Villarreal op voorsprong tegen Arsenal

Arsenal houdt hoop op finale Europa League na kleine nederlaag bij Villarreal

Arsenal houdt hoop op een plek in de finale van de Europa League. De Engelse ploeg leed donderdagavond in de eerste halve finale bij Villarreal een kleine nederlaag (2-1). Beide clubs raakten na rust een speler kwijt met een rode kaart.

De Spanjaarden legden de basis voor de overwinning in de eerste helft. Daarbij blonken ze uit in effectiviteit: twee doelpogingen leverden twee goals op.

Al na vijf minuten kreeg Manu Trigueros een vrije schietkans en zijn harde uithaal was raak: 1-0. Nog binnen een half uur verdubbelde Raúl Albiol de marge. De aanvoerder kreeg de bal bij een hoekschop via Gerard voor zijn voeten en aarzelde niet.

Arsenal met tien man

In de tweede helft zocht Arsenal wat nadrukkelijker de aanval, maar met nog een half uur te spelen kwam de ploeg van coach Mikel Arteta met tien man te staan. Dani Ceballos kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest met rood het veld af.

Martin Odegaard (Arsenal) baalt na de tweede Spaanse goal

Met tien man kwam Arsenal ruim een kwartier voor tijd toch nog terug in de wedstrijd. De Portugese scheidsrechter Artur Soares Dias zag in een ogenschijnlijk licht vergrijp van Trigueros een strafschop, die door Nicolas Pépé werd benut.

Niet lang daarna bleef ook Villarreal met tien man over, omdat Étienne Capoue na een wilde charge met zijn tweede gele kaart moest vertrekken.

In de slotfase maakte topschutter Pierre-Emerick Aubameyang nog zijn rentree bij Arsenal, maar de Gabonees, de laatste weken geveld door malaria, kon de gelijkmaker niet forceren. Volgende week donderdag is de return in Londen.