ANP | NOS

Goedemorgen! Demissionair premier Rutte debatteert met de Tweede Kamer over de informatieplicht van het kabinet, naar aanleiding van de notulen rond de kinderopvangtoeslagenaffaire. En ministers overleggen over het wel of niet toelaten van publiek bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy, volgende maand.

De wekdienst liever luisteren?

Eerst het weer: het is gedaan met het zachte en zonnige weer. De dag begint met veel bewolking en buien, lokaal is kans op onweer en veel regen. In de loop van de dag klaart het op. Bij een matige noordelijke wind wordt het hooguit 13 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Demissionair premier Rutte debatteert met de Tweede Kamer over hoe het kabinet de afgelopen jaren omging met kritiek van Kamerleden uit de coalitiepartijen. Ook wordt er gesproken over het niet of onvolledig informeren van de Kamer.
  • Diverse ministers overleggen over het wel of niet toelaten van publiek bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy, volgende maand. Het plan is dat tijdens de repetities, de halve finales en grote finale per show maximaal 3500 man publiek wordt toegelaten.
  • De rechtbank in Den Bosch doet 's middags uitspraak in de zaak van de 22-jarige man die ervan wordt verdacht zijn vader, gemeenteraadslid Jack de Vlieger uit Sint-Michielsgestel, om het leven te hebben gebracht. Het OM heeft vijftien jaar cel geëist voor moord.

Wat heb je gemist?

De CoronaMelder-app stuurt vanwege privacyproblemen tijdelijk geen waarschuwingen meer van mogelijke besmetting van gebruikers naar andere gebruikers. Dat heeft demissionair minister De Jonge besloten.

De meldingen worden stopgezet omdat de codes van CoronaMelder op Google Android-telefoons onveilig worden opgeslagen en onbevoegden er mogelijk bij kunnen. Google zegt dat het lek inmiddels is gedicht maar De Jonge wil dat eerst controleren. Dat duurt een paar dagen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

China heeft de eerste module van een nieuw, eigen ruimtestation gelanceerd. Rond half zes vertrok de Tianhe, of Hemelse Harmonie vanaf een eiland voor de Zuid-Chinese kust. De gelanceerde module is de 22 ton zware kernmodule die voor elektriciteit en aandrijving zorgt, en een onderkomen biedt aan drie taikonauten.

Eind volgend jaar moet het Chinese ruimtestation af zijn. In minder dan twee jaar moeten er na de lancering van vanochtend tien vluchten opstijgen met belangrijke ladingen aan boord. De eerste astronauten arriveren in juni.

Fijne dag!

STER reclame