Zlatan Ibrahimovic AFP

De Europese voetbalbond UEFA heeft een officieel onderzoek ingesteld naar Zlatan Ibrahimovic "wegens een vermeend financieel belang" in gokbedrijf Bethard. De 39-jarige Zweedse sterspeler zou volgens Zweedse media mede-eigenaar zijn van het wedbedrijf.

Bij het op Malta gevestigde Bethard kan gegokt worden op wedstrijden in onder meer de Serie A, de WK-kwalificatiecyclus en de Europa League, competities waarin Ibrahimovic uitkomt met AC Milan en de Zweedse nationale ploeg.

In reglementen van de UEFA en wereldvoetbalbond FIFA staat dat spelers die financiële banden hebben met gokbedrijven in geen geval mogen deelnemen aan competities waarop via dat bedrijf gegokt kan worden.

Zlatan Ibrahimovic bij de nationale ploeg van Zweden Pro Shots

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet werd Ibrahimovic in 2018 mede-eigenaar van Bethard en is hij nog altijd aandeelhouder, wat indruist tegen de ethische code van de UEFA en de FIFA.

Forse straf

De 118-voudig international, die eind maart zijn rentree maakte bij de Zweedse nationale ploeg, hangt een maximale schorsing van drie jaar boven het hoofd. Daarnaast riskeert hij een boete van maximaal honderdduizend euro.

STER reclame