NOS Voetbal

Zlatan in tranen bij terugkeer Zweden: 'Ben ook een mens, al ben ik Superman'

Ibrahimovic is terug bij Zweden en wordt emotioneel bij vraag over familie

Dan kun je de grote man zijn bij het grote AC Milan. Dan kun je bij de grootste topclubs van de wereld goede sier hebben gemaakt. Dan kun je nog zo'n fenomeen zijn dat er nog tijdens je loopbaan een standbeeld voor je is opgericht. En dan kun je bij je terugkeer als international op je 39ste rustig schrijven: 'The return of the God'.

Dan nog is afscheid nemen van je familie moeilijk.

Vorige week kondigde Zlatan Ibrahimovic aan dat hij zich na vijf jaar weer beschikbaar stelde voor het Zweedse nationale elftal. Donderdag kan de 39-jarige spits tegen Georgië de oudste speler worden ooit in het geel met blauw. Hij wil zijn vijfde EK spelen, zijn zevende eindtoernooi in totaal. Zweeds topscorer aller tijden is hij al.

Maar zelfs een fenomeen als Ibrahimovic blijkt ook gewoon een mens als hem gevraagd wordt hoe zijn kinderen reageerden op zijn keuze om terug te keren bij Zweden.

De Zweedse voetballer en zijn partner Helena Seger hebben twee zonen: Maximilian (14) en Vincent (13). Zijn gezin is niet bij hem in Italië komen wonen, maar heeft een plekje gevonden in Zweden. Vanwege de terugkeer in de Zweedse ploeg reisde Zlatan af naar zijn thuisland, ging op bezoek bij zijn vrouw en kinderen en moest daarna aansluiten bij het trainingskamp.

"Het is niet makkelijk, want ik zal wat minder vaak bij mijn gezin zijn", aldus Ibrahimovic. "Het is lastig om ze elke keer achter te laten. Ik ben ook maar een mens...ook al ben ik Superman."

Ibrahimovic (116 interlands, 62 goals) speelde zijn laatste wedstrijd voor de Zweedse ploeg op het EK in 2016 tegen België. Dat groepsduel eindigde in een 1-0 nederlaag en uitschakeling. Twee jaar later haalde Zweden - zonder Ibrahimovic - bij het WK in Rusland de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl