De schoenen worden aan het publiek getoond in Hongkong
NOS Nieuws

Door Kanye West gedragen sneakers leveren recordbedrag op bij veiling

Een paar sneakers dat rapper en gewezen presidentskandidaat Kanye West droeg bij de uitreiking van de Grammy's in 2008 heeft op een veiling een recordbedrag opgeleverd. Veilinghuis Sotheby's hamerde de schoenen, een prototype van de Nike Air Yeezy 1, af voor 1,8 miljoen dollar (1,5 miljoen euro).

De schoenen werden gekocht door Rares, een app waarmee gebruikers aandelen kunnen kopen in waardevolle sneakers. Als de sneakers vervolgens doorverkocht worden, delen gebruikers mee in de winst.

Bij dit optreden droeg West het paar sneakers:

Bij de Grammy Awards-uitreiking in 2008 trok Kanye West de stoute schoenen aan door een paar sneakers te dragen dat kenners niet konden thuisbrengen. Het paar halfhoge zwartleren sneakers met beige zool bleek de aftrap voor een samenwerking tussen West en Nike. Die samenwerking zou duren tot 2013.

Daarna stapte West over naar Adidas. Inmiddels levert de Yeezy-schoenenlijn van West Adidas per jaar naar schatting 1,7 miljard dollar op. West verdient daar een kleine 200 miljoen dollar aan.

Het vorige veilingrecord voor een paar sneakers stond op naam van basketballegende Michael Jordan, met 615.000 dollar. Dat bedrag werd vorig jaar neergeteld voor een paar Air Jordan 1's dat hij droeg in een oefenwedstrijd in Italië in 1985. Daarbij brak hij bij een dunk het backboard van de basket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl