Een medewerker vult zuurstofflessen voor ziekenhuizen in de buurt van Chennai
NOS Nieuws

Internationale hulp voor India komt op gang, vooral beademingsmachines nodig

Verschillende landen hebben snelle hulp toegezegd aan India, dat te kampen heeft met een ongekende golf van coronabesmettingen als gevolg van een gemuteerde variant van het virus. De Europese Unie, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten sturen medische hulpgoederen naar het land waar de afgelopen vier dagen elke dag 300.000 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld.

Voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie wil zo snel mogelijk zuurstof en medicijnen naar India brengen. "Wij staan klaar om te helpen", schreef ze op Twitter. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Raab stuurt meer dan 600 zuurstofmachines naar India. De eerste levering vanuit Londen arriveert dinsdag in New Delhi.

"Onmisbare medische apparaten, waaronder honderden zuurstofconcentrators en beademingsmachines, zijn nu onderweg vanuit het Verenigd Koninkrijk om het tragische verlies van levens door dit vreselijke virus te voorkomen", zegt de Britse premier Johnson in een verklaring.

Ook Pakistan

Amerika maakte bekend "onmiddellijk" hulpmiddelen naar India te sturen, waaronder ook grondstoffen voor coronavaccins. En het Élysée liet weten dat Frankrijk op eigen initiatief zuurstofvoorraden naar India zendt. Ook buurland en aartsvijand Pakistan heeft medische hulpgoederen aangeboden. Het is niet duidelijk of dat aanbod is geaccepteerd.

Buurland Bangladesh sluit morgen de grens met India om de opmars van het virus te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl