Ronald Koeman en matchwinner Antoine Griezmann

Barcelona wint en heeft koppositie voor het grijpen na puntenverlies Atlético

FC Barcelona heeft het behalen van de Spaanse landstitel in eigen hand gekregen. De ploeg van trainer Ronald Koeman won met 2-1 bij Villarreal en zag concurrent Atlético Madrid punten verspelen bij Athletic Club (2-1 nederlaag). Real Madrid liet zaterdag al punten liggen in de titelstrijd.

Daardoor heeft Barcelona zich naast nummer twee Real Madrid genesteld en nog slechts twee punten minder dan koploper Atlético Madrid. De Catalanen hebben echter nog een duel tegoed op de nummers een en twee in de stand.

Aanstaande donderdag staat het inhaalduel met Granada op het programma. Bij winst neemt Barcelona de koppositie over van Atlético Madrid.

Stand in La Liga

In een heerlijke eerste helft verzuimde Frenkie De Jong in twee instanties van dichtbij te scoren. De middenvelder had de bal na een scherpe voorzet van Jordi Alba voor het intikken, maar schoot op doelman Sergio Asenjo.

Goals Barcelona

Aan de andere kant speelde Alba even later een negatieve hoofdrol. Middenvelder Samuel Chukwueze profiteerde van het uitglijden van de linksback en zette zijn ploeg op voorsprong. Een minuut later was het weer gelijk door een prachtige stift van Antoine Griezmann.

Niet veel later was het weer raak voor de Fransman. De spits onderschepte een terugspeelbal van Juan Foyt en luttele seconden erna stond het 1-2.

Frenkie de Jong in duel met Pau Torres

Na de rust daalde het niveau. Marc-Andre Ter Stegen redde nog knap bij een schuiver van Etienne Capoue en later werd Manuel Trigueros weggestuurd na een charge op Lionel Messi. In de slotfase had De Jong de beslissing op zijn schoen, maar oog-in-oog met Asenjo stiftte de Oranje-international de bal naast.

Atlético Madrid verliest

Atlético keek in de wedstrijd tegen Athletic Club, de nummer tien van La Liga, al snel tegen een achterstand aan. Álex Berenguer kopte een van richting veranderde voorzet hard binnen. Doelman Jan Oblak was kansloos op de inzet van de Spaanse middenvelder.

Het duurde lang totdat de koploper van de Spaanse competitie zelf het net wist te vinden. Met Luis Suárez als invaller werd de aanval gezocht, wat een kwartier voor tijd resulteerde in de gelijkmaker van Stefan Savic.

Luis Suárez baalt

De Madrilenen zochten vervolgens naar het winnende doelpunt, maar kregen er daarentegen nog een om de oren. Iñigo Martínez bezorgde Athletic Club in de slotfase met een rake kopbal de overwinning.

Sevilla zeker van Champions League

Sevilla verzekerde zich dankzij een 2-1 zege op Granada van Champions League-voetbal volgend seizoen. Via een benutte penalty van Ivan Rakitic en een schot net buiten de zestien van Lucas Ocampos had de ploeg een comfortabele voorsprong te pakken.

In de slotfase deed Robert Soldado namens Granada wat terug, maar verder kwam de ploeg niet meer. Luuk De Jong werd na een uur gewisseld, Karim Rekik zat negentig minuten op de bank.