NOS Sport

Kühner wint Dutch Masters, Greve op vijfde plaats beste Nederlander

De Duitse springruiter Max Kühner heeft de Dutch Masters (voorheen Indoor Brabant) gewonnen. Willem Greve werd met de vijfde plaats de beste Nederlander van het veld.

Oostenrijkse springruiter Kühner pakt winst Indoor Brabant

Kühner zette een tijd van 32,52 seconden neer, waarmee hij sneller was dan Marlon Modolo Zanotelli uit Brazilië (32,69) en landgenoot Christian Kukuk uit Duitsland (33,57). Greve bleef foutloos in zijn race, maar was met zijn 34,14 te langzaam voor het podium.

Afgelast en verzet

De Dutch Masters ging vorig jaar niet door. Het toernooi werd een paar uur voor aanvang alsnog afgelast vanwege de coronapandemie.

Ook dit jaar was het kantje boord. De uitbraak van het voor paarden zo dodelijke rhinovirus, in februari in Valencia, zorgde ervoor dat het evenement van half maart werd verplaatst naar eind april.

Door alle afgelastingen is de route naar de Olympische Spelen lastig geworden. Springruiters Jur Vrieling, Willem Greve en Bart Bles, toernooidirecteur Marcel Hunze, bondscoach Rob Ehrens laten hun licht schijnen over de situatie.

Van Indoor Brabant tot olympische selectie; spanning stijgt onder springruiters

In de Brabanthallen in Den Bosch heerste vooral blijdschap dat er eindelijk weer gesprongen kon worden. "Ze hebben een fantastisch evenement neergezet ondanks de moeilijke omstandigheden van tegenwoordig", aldus Kühner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl