Een patiënt op de intensive care van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven
NOS NieuwsAangepast

RIVM: 8079 nieuwe besmettingen, IC-bezetting hoogste sinds eerste golf

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8079 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 21 minder dan gisteren, maar op weekbasis stijgt het aantal positieve tests nog wel. Het gemiddelde van 8218 besmettingen in de voorbije zeven dagen betekent een toename van 8 procent vergeleken met vorige week.

2532 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe, na een stevige daling gisteren. Er werden het afgelopen etmaal dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

Er liggen nu 2532 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2514), van wie 841 op de IC (gisteren: 816), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Die 841 is hoger dan op welk ander punt dan ook sinds de eerste golf. De afgelopen week waarschuwden ziekenhuizen en IC-artsen voor de consequenties van de huidige IC-bezetting, op een moment dat de maatregelen worden versoepeld.

Het goede nieuws is dat het gemiddeld aantal overledenen in een licht dalende trend blijft. Bij het RIVM werden 11 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 22. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 19 doden per dag, tegen 21 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

De daling van het aantal besmettingen in verpleeghuizen is wel tot stilstand gekomen. Er zijn nu 176 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er iets minder: 172.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl