NOS Voetbal

Zahavi knalt PSV op emotionele dag naar zege, nog geen kampioensduel Ajax

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Groningen

PSV heeft een mogelijk titelfeest van Ajax met minimaal een week uitgesteld. De Eindhovenaren wonnen op eigen veld van Groningen (1-0) en legden de druk in de strijd om plek twee bij AZ, zondag in de Johan Cruijff Arena de tegenstander van de Amsterdammers.

Pas in het laatste halfuur nam PSV afstand van de stugge Groningers, op de avond waarop topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen werd herdacht.

De overwinning was een passend slotstuk van de dag waarop PSV op indrukwekkende wijze afscheid nam van zijn clubicoon, maandag op 74-jarige leeftijd overleden. En wat was het mooi dat er juist dit weekend weer eens supporters in de stadions aanwezig mochten zijn, in Eindhoven om samen alle emoties te delen.

Mooi eerbetoon

Eran Zahavi, pas kort in Eindhoven in vergelijking met de ruim zeventien seizoenen die Van der Kuijlen er speelde, had een mooi eerbetoon aan zijn illustere voorganger in petto. Vanaf de penaltystip joeg de Israëliër de bal ongenadig hard de touwen in voor 'Skiete Willy'.

Het was een fase waarin de VAR een hoofdrol voor zich opeiste. Twee keer was de videoscheidsrechter de thuisclub niet gunstig gezind. Toen een voorzet van Denzel Dumfries op de scorende Zahavi achter geweest was. En ook toen Cody Gakpo de marge leek te verdubbelen, maar net buitenspel bleek te staan.

Cody Gakpo haalt uit tijdens PSV-FC Groningen

Wel ging de bal op de stip, nadat Wessel Dammers de bal van dichtbij geschoten hard tegen zijn arm had gekregen. Een buitenkansje dat dus wel aan de gretige Eindhovenaren besteed was.

Lang wilde het maar niet lukken voor PSV, dat Gakpo na een kwartier spectaculair de lat zag raken. Donyell Malen wachtte te lang, waardoor Sergio Padt kon ingrijpen en Zahavi schoot nog een keer over.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt, Cody Gakpo, Danny Buijs en Wessel Dammers:

Groningen, dat de herstellende Arjen Robben thuisliet met het oog op een spannend competitieslot met hoogstwaarschijnlijk play-offs, kreeg bijna een treffer in de schoot geworpen na een glijpartij van Yvon Mvogo. Maar in zijn val herstelde de PSV-keeper zich door de bal toch nog weg te koppen.

Via Ahmed El Messaoudi had Groningen de PSV'ers wel op eigen kracht pijn kunnen doen, maar met zijn linker duwde hij de bal kort na rust tegen de paal.

Daarna kwam het toch nog goed voor de Eindhovenaren, die in de slotfase ook nog een doelpunt van Malen zagen worden afgekeurd. Groningen-keeper Padt kopte in de extra tijd nog voorlangs, voordat de thuisclub met een warm applaus van de 4.000 aanwezigen van het veld kon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl