NOS Voetbal

PSV-clubicoon Van der Kuijlen herdacht met uitvaart in Philips Stadion

Van der Doelen brengt mooie muzikale ode aan overleden Van der Kuijlen

In het Philips Stadion is zaterdag in klein gezelschap afscheid genomen van PSV-clubicoon Willy van der Kuijlen. De Eindhovense club zond de uitvaart van de maandag overleden Van der Kuijlen rechtstreeks uit via YouTube in verband met de coronamaatregelen.

In aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen werd stilgestaan bij de carrière en het leven van 'Mister PSV', die op 74-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Alzheimer.

Er waren onder meer toespraken van oud-doelman Hans van Breukelen en voormalig PSV-manager Kees Ploegsma. "En dan roepen 35.000 man: Skiete Willy! Zo hard als je kan", zong oud-PSV'er en singer-songwriter Björn van der Doelen in een lied ter ere van het clubicoon.

Topscorer aller tijden

Helmonder Van der Kuijlen is met 311 doelpunten (308 voor PSV en 3 voor MVV) topscorer aller tijden in de Eredivisie.

Hij kwam tot liefst 528 competitiewedstrijden voor PSV waarvoor hij na zijn actieve loopbaan diverse functies vervulde. Bij het stadion staat al jaren een standbeeld van Van der Kuijlen.

Van Breukelen en Ploegsma eren overleden Van der Kuijlen

Na de dienst werd de kist enige tijd op de middenstip gezet waarna de rouwstoet zich vanuit het stadion onder grote belangstelling van PSV-supporters in gang zette richting crematorium.

Ook bij het duel van PSV met FC Groningen zaterdagavond (aftrap 18.45 uur), met voor het eerst weer zo'n 4.000 toeschouwers, zal worden stilgestaan bij zijn overlijden.

Alsnog minuut stilte op de velden

De KNVB meldde dat er bij de eredivisieduels van zaterdag en zondag een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis Van der Kuijlen. De voetbalbond had hier aanvankelijk niet voor gekozen, maar ging na een storm van kritiek alsnog overstag.

"Van der Kuijlen is tenslotte topscorer aller tijden in de Eredivisie. Helaas komt dit besluit te laat voor de Eredivisiewedstrijd van vrijdagavond, dat betreuren we", aldus een woordvoerder van de bond. De KNVB heeft geen vast protocol of een richtlijn voor zo'n situatie, maar verzoeken van clubs om stil te staan bij een overleden clubicoon worden volgens de bond altijd gehonoreerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl