Duko Bos bij het OKT in Vilamoura
NOS Sport

Bos haalt olympische landenplek voor Nederland in Laser binnen

Duko Bos heeft op het Europese OKT in het Portugese Vilamoura in de Laser-klasse een landenplaats voor Nederland veiliggesteld voor de Olympische Spelen van Tokio. Bos eindigde na twaalf races als elfde en verdiende, net als de Spanjaard Joel Rodríguez (negende), een ticket voor de landen die nog niet zeker waren van olympische deelname.

Bos heeft de nominatie persoonlijk nog niet op zak. Na zijn vijfde plek op het sterk bezette Sail Melbourne in januari van 2020 hoopt Bos nog op een tweede halve nominatie. Daarvoor had hij in Vilamoura bij de beste zeven landen op de geschoonde ranglijst moeten eindigen en dat lukte net niet.

Duko Bos bij het OKT in Vilamoura

Er wordt nog gekeken naar een geschikt evenement om de kwalificatie van Bos definitief te maken. Mogelijk wordt dat de Allianz Regatta, van 2 tot 13 juni in Medemblik.

In de zeilsport mogen maar een beperkt aantal landen meedoen aan de Olympische Spelen. Voor zes Europese landen (Nederland, Italië, Spanje, België Ierland en Zwitserland) die nog naar Tokio willen in de Laser-klasse waren er nog maar twee landenplaatsen beschikbaar. Die tickets gaan nu naar Nederland en Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl