Een coronapatiënt op de covid-afdeling in het HMC Westeinde
NOS NieuwsAangepast

8123 nieuwe besmettingen, in de ziekenhuizen nam de bezetting af

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8123 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1152 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 8291 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een stijging van 10 procent vergeleken met vorige week.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 5 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden.

2514 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2514 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2613), van wie 816 op de IC (gisteren: 837), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De daling op de IC is de grootste sinds half maart. Dat moet vooral te danken zijn aan overplaatsingen naar de verpleegafdelingen, want de instroom is onverminderd hoog: er kwamen het afgelopen etmaal 47 nieuwe IC-patënten bij, hetzelfde aantal als gisteren en ook evenveel als het gemiddelde van afgelopen week.

Bij het RIVM werden 22 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 14. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 19 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

Het aantal besmettingen in verpleeghuizen lijkt nog maar nauwelijk af te nemen. Er zijn nu 170 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 173. In vergelijking met begin januari is de daling wel groot. Toen waren er ruim 850 besmette verpleeghuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl