Allianz Arena in München AFP

München mag toch voetbalfans ontvangen bij de vier wedstrijden van het EK die in de Duitse stad worden gespeeld. De regering van de deelstaat Beieren heeft daar toestemming voor gegeven.

Kort voor aanvang van de bestuursvergadering van de UEFA, waarin het uitvoerend comité beslissing neemt over het EK, kondigde de Duitse voetbalbond DFB aan dat München naar verwachting minimaal 14.500 toeschouwers kan huisvesten in de Allianz Arena, het stadion van Bayern München dat een capaciteit heeft van 70.000 bezoekers.

In eerste instantie wilde het gemeentebestuur van München geen garanties bieden. De Duitse stad dreigde daarom de organisatie van vier EK-duels (drie groepswedstrijden en een kwartfinale) kwijt te raken.

Dublin wordt Sint-Petersburg

Om die reden raakte Dublin wel zijn wedstrijden kwijt, die nu worden verdeeld over Sint-Petersburg en Londen. Donderdag werd al bekend dat Sevilla de duels krijgt toegewezen die in Bilbao stonden gepland.

Begin deze maand moesten de twaalf gastlanden van het EK aan de Europese federatie UEFA laten weten hoeveel fans ze naar verwachting komende zomer kunnen ontvangen.

STER reclame