Chelsea-fans protesteren buiten bij Stamford Bridge. AFP

Terwijl de Engelse voetbalwereld op zijn kop stond over de terugtrekking van alle zes de Engelse clubs uit de Europese Super League, moest er ook nog gevoetbald worden.

Op het moment dat Chelsea en Brighton Hove & Albion - een kwartier later dan gepland - het veld opkwamen voor hun Premier League-duel, hadden zo'n duizend Chelsea-fans hadden zich voor Stamford Bridge verzameld en maakten met spandoeken en leuzen hun afkeer van de gesloten topcompetitie kenbaar.

Chelsea had in de eerste helft een licht overwicht, maar ook Brighton creëerde enkele kansen in een weerzien tussen oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Joël Veltman. De oud-ploeggenoten stonden beiden in de basis. Davy Propper zat namens Brighton de gehele wedstrijd op de bank.

Hakim Ziyech op de grond AFP

Namens Chelsea werden alleen Marcos Alonso, na een passje van Ziyech en Kai Havertz gevaarlijk. De nummer vijf van de Premier League wekte niet de indruk te willen knokken voor een ticket richting de Champions League. Het had veelvuldig de bal, maar creëerde weinig. Brighton werd in de slotfase van de eerste helft dreigend.

In het slotkwartier kwam de Londense ploeg tot twee keer toe goed weg. Adam Lallana miste na knullig balverlies van Kurt Zouma en Danny Welbeck krulde de bal op de paal. In de blessuretijd kreeg Ben White kreeg nog zijn tweede gele kaart.

Met het gelijkspel doet Chelsea toch goede zaken: de ploeg neemt de vierde plek over van West Ham United. De vierde plaats levert een ticket voor de groepsfase van de Champions League op. Brighton blijft zestiende.

NOS

STER reclame