Spelers van Leeds United protesteren voor het duel met Liverpool tegen de Super League Pro Shots

Liverpool heeft verzuimd zich de topvier binnen te spelen. De al weken naar de grote vorm zoekende titelhouder kwam niet verder dan 1-1 bij Leeds United, dat pas kort voor tijd de verdiende gelijkmaker op het scorebord bracht.

Liverpool, een van de twaalf clubs die zich willen afzonderen in nieuwe Super League, kwam na een halfuur op voorsprong. Diogo Jota verstuurde een dieptepass naar Trent Alexander-Arnold, die Leeds-doelman Illan Meslier te snel af was en Sadio Mané een niet te missen kans bood.

Na de pauze kwam het eerste gevaar van Roberto Firmino, maar de spits vond Meslier op zijn weg. Daarna was het vooral Leeds wat de klok sloeg. Het vele balbezit leidde tot meerdere kansen, waarvan die voor Patrick Bamford het grootst was. Hij trachtte Alisson te verschalken met een boogbal, maar trof de lat.

Vreugde bij Sadio Mane, Trent Alexander-Arnold en Roberto Firmino Pro Shots

Invaller Mohamed Salah had in de 85ste minuut na een snelle counter de beslissing op zijn schoen, maar de Egyptenaar schoof de bal voorlangs. Een dure misser, zo bleek. Twee minuten later knikte Diego Llorente uit een hoekschop de 1-1 binnen de voor de thuisploeg, waar centrumverdediger Pascal Struijk de volledige wedstrijd van de partij was.

Door het puntenverlies bleef Liverpool op de zesde plaats steken en heeft het twee punten achterstand op nummer vier West Ham United en eentje op Chelsea, dat echter nog een wedstrijd te goed heeft.

Klopp tegen Super League

Liverpool-manager Jürgen Klopp nam het voor het duel overigens op voor de supporters die zich tegen de nieuwe Super League hebben gekeerd. Hij wil voorkomen dat er een breuk ontstaat tussen de fans en de spelers. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook niet veel informatie heb", liet de Duitser weten. "Maar ik hoop dat alle supporters zich realiseren dat onze spelers er totaal buiten staan."

Supporters verbranden Liverpool-shirt vanwege protest tegen Super League Getty

Op het eigen Anfield hebben de fans van Liverpool uit protest alle vlaggen weggehaald die over de lege tribunes hingen. Voor de wedstrijd in Leeds cirkelde een vliegtuig boven het stadion met de banner 'zeg nee tegen de Super League'. Dat leidde tot applaus bij duizenden mensen rond het stadion.

"Sinds ik coach ben, is de Champions League er", zei Klopp. "Mijn ambitie is altijd geweest op dat niveau te spelen en die mening is niet veranderd. En dan nu een nieuwe competitie zonder promotie of degradatie? Ik wil dat bijvoorbeeld West Ham United zich ook kan plaatsen voor de Champions League. Nee, dit jaar niet, want dat zou ten koste van ons kunnen gaan. Maar ze moeten wel de kans krijgen, zoals iedereen die kans behoort te krijgen."

Stand aan kop Premier League NOS

De Britse premier Boris Johnson ziet niets in de plannen voor de Super League en wil samenwerken met de Engelse voetbalbond om die nieuwe competitie tegen te houden.

Premier Johnson vindt Super League "niet goed" voor Engels voetbal

STER reclame