Max Verstappen AFP

In de derde Formule 1-podcast van 2021 blikt presentator Amber Brantsen met analist Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker terug op de Grand Prix van Emilia-Romagna. De eerste zege van het seizoen voor Max Verstappen, die in de tweestrijd om de wereldtitel met Lewis Hamilton een achterstand heeft van slechts één punt.

Lammers prijst de sportiviteit van Hamilton, die in de eerste bochtencombinatie van de race een tikje kreeg van Verstappen: "We hadden Hamilton niet meteen klagend op de boordradio en hij was niet gelijk veroordelend richting Max."

Dekker is blij dat de race op Imola heeft bewezen dat ook Verstappen en Hamilton 'gewoon' mensen zijn. "Eigenlijk maakte iedereen wel een fout, zelfs zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Dekker: "Hij zei dat hij te haastig was. Ik denk dat dát de essentie was."

"Dat is natuurlijk de grootste winst van deze race. We zien dat er mensen in die cockpits zitten."

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn verwikkeld in een fel gevecht op het circuit van Imola tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna AFP

Toch vindt Lammers dat dit ene foutje van Hamilton, die te snel langs achterblijvers wilde en daarbij op het natte deel van het circuit belandde, ook weer niet zo uniek is. "Hij heeft natuurlijk altijd in de beste auto gereden. Dan kan je je foutjes veroorloven. Maar hij had ook al acht kampioenschappen kunnen hebben," verwijzend naar 2007 toen Hamilton in China door een fout zijn wereldkampioenschap in rook op zag gaan.

Kan Pérez wereldkampioen worden?

Brantsen schotelt de vraag voor of Sergio Pérez, sinds dit jaar Verstappens teamgenoot, een week in, week uit een serieuze concurrent kan worden voor Verstappen. Lammers: "Wees absoluut niet verbaasd als het wat vaker gaat gebeuren dat Pérez een keer voor Verstappen staat."

Lammers denkt zelfs dat Pérez wereldkampioen kan worden. "Kandidaten voor het wereldkampioenschap, dat zijn er wel vier of vijf. En daar moet je Pérez ook bij rekenen." Dekker is het niet helemaal met Lammers eens: "Hij heeft altijd wel een paar weekenden per jaar waarin hij er niet staat."

STER reclame