Den Bosch profiteert van gelijkspel Pinoké-Rotterdam, doek valt voor Almere

Pinoké en Rotterdam delen de punten, strijd om play-offs blijft spannend

De strijd in de hoofdklasse hockey om de laatste twee tickets voor de play-offs is nog altijd niet beslist bij de mannen. Zondag deed Den Bosch goede zaken door met 2-0 van degradant Almere te winnen. Laatstgenoemde moet daarmee definitief de hoofdklasse verlaten.

Den Bosch profiteerde met de overwinning van puntenverlies van directe concurrenten Pinoké en Rotterdam, die tegen elkaar speelden en op 2-2 bleven steken.

Den Bosch maakt een sprong naar de vierde plaats in de hoofdklasse. De eerste vier gaan naar de play-offs. Er zijn nog twee volledige speelronden te gaan.

De wedstrijd tussen Pinoké en Rotterdam, bij aanvang nog de nummers vier en drie, werd aan het eind van het eerste kwart opengebroken door een treffer van Pinoké-speler Niklas Wellen.

Na rust maakte Guus Jansen voor Rotterdam de gelijkmaker, maar de ploeg kon tien minuten voor tijd wéér opzoek naar de gelijkmaker toen Alexander Hendrickx uit een strafcorner Pinoké op voorsprong bracht. Tristan Algera bracht de Rotterdammers verlichting, kort na de 2-1 maakte hij bij een strafcorner de 2-2.

Met het gelijkspel staat Rotterdam nog wel op de derde plek. De ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld en drie punten meer dan de nieuwe nummer vier, Den Bosch.

Resterende programma in strijd om play-offs

3. Rotterdam (19-38) 4. Den Bosch (20-35) 5. Pinoké (20-33) 6. HGC (20-31)
22 april Tilburg (uit) - -
25 april HGC (thuis) Tilburg (uit) Almere (uit) Rotterdam (uit)
2 mei Bloemendaal (uit) Hurley (thuis) Tilburg (thuis) Almere (thuis)

Pinoké moet door het gelijkspel de vierde plek afstaan aan Den Bosch en heeft daarmee een plek in de strijd om de landstitel niet meer in eigen hand. Bloemendaal en Kampong, die hun duel allebei overtuigend wonnen, zijn al zeker van het een plek in de play-offs.

De strijd om de overige twee plekken lijkt uit te lopen op een zenuwslopende ontknoping tussen Rotterdam, Den Bosch en Pinoké. De nummer zes, HGC, heeft door het gelijkspel tegen Klein Zwitserland (3-3) nog maar een minimale kans om de play-offs te halen.