Kwetsbare ouderen worden gevaccineerd tegen het coronavirus in de Jaarbeurs in Utrecht
NOS NieuwsAangepast

8600 nieuwe besmettingen, al weken geen stijging meer in ziekenhuizen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8600 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 299 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 7633 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 10 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor.

Nederland heeft al geruime meer tijd meer besmettingen dan de buurlanden België en Duitsland, afgezet tegen het aantal inwoners. In Frankrijk gaat het nog iets slechter dan bij ons.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid inmiddels bijna 4,5 miljoen prikken gezet. Gisteren waren dat er 109.000 op een dag. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Het tempo van de campagne is de afgelopen week opgevoerd.

2478 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen is de bezetting in feite al bijna twee weken niet meer toegenomen. Op maandag 6 april lagen er 2498 covidpatiënten in het ziekenhuis; vandaag zijn dat er 20 minder.

De IC-bezetting is de afgelopen weken wel gestegen, zij het niet in een hoog tempo. Waar er twee weken geleden zo'n 750 covidpatiënten op de intensive care lagen, zijn dat er vandaag 808. Dat is wel een hoog aantal; vergelijkbaar met de eerste golf van vorig jaar.

12 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 12 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 31. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 21 doden per dag, even veel als een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week. De afgelopen tijd daalt het aantal doden niet meer. Ook de 'oversterfte' die het CBS meldt, neemt weer toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl