Bijna 75 minuten spelen met tien man, met 3-1 verliezen en een mede-international zien scoren. Er zijn minder aansprekende zaken te bedenken om te spreken van een rotavond.

Toch kon voor Tim Krul en Norwich City deze zaterdag niet meer stuk. Want nog voor Krul thuis ten onder ging tegen Bournemouth, waar Arnaut Danjuma Groeneveld scoorde en een assist verzorgde, wisten 'The Canaries' zich verzekerd van promotie naar de Premier League.

Eerder op de dag speelde Swansea City, de nummer drie van het Championship, namelijk met 2-2 gelijk tegen Wycombe Wanderers. Daardoor kan Norwich niet meer buten de toptwee van de tweede Engelse divisie eindigen.

De bovenste twee ploegen van het Championship promoveren rechtstreeks, de nummers drie tot en met zes spelen play-offs om het laatste ticket.

Binnenkort wacht Krul nog een feestje. Ondanks de nederlaag koerst Norwich City met 90 punten uit 42 wedstrijden namelijk af op de titel. Nummer twee Watford heeft acht punten minder en Swansea staat 14 punten achter Norwich.

Revelatie van vorig seizoen nu eerste degradant

Norwich City neemt de plaats in van Sheffield United, dat vanavond met 1-0 verloor bij Wolverhampton Wanderers en degradatie niet meer kan ontlopen.

De spelers van Sheffield United treuren na de 1-0 van Wolverhampton Wanderers. AFP

Vorig seizoen was Sheffield United nog de revelatie van de Premier League. Vers gepromoveerd uit het Championship deden 'The Blades' onder trainer Chris Wilder lang mee om Europees voetbal, maar drie nederlagen op de laatste drie speeldagen deden de ploeg de das om.

Dit seizoen duurde het tot de 18de speeldag tot Sheffield United zijn eerste zege wist te boeken. Op 12 december was het Newcastle United met 1-0 de baas. Uitgerekend die ploeg voltrok het vonnis door hoogvlieger West Ham United zaterdagmiddag met 3-2 te verslaan.

Daardoor werd de nederlaag in Wolverhampton Sheffield United fataal. Maar dat is ook niet zo gek als je van de 32 wedstrijden er slechts 4 weet te winnen.

West Brom en Fulham moeten vrezen

West Bromwich Albion en Fulham zijn de voornaamste kandidaten om Sheffield United te vergezellen in het Championship. De achterstand van op Burnley en Brighton & Hove Albion, die met 33 punten net boven de degradatiestreep staan, is respectievelijk negen en zeven punten.

Fulham heeft nog zes wedstrijden om die achterstand in te lopen, West Bromwich Albion zeven.

De stand in de Premier League. NOS

STER reclame