Frustratie bij Raheem Sterling

Koploper Manchester City verliest in titelstrijd drie punten aan tiental Leeds

Koploper Machester City heeft in de Engelse titelstrijd tegen Leeds United drie punten verspeeld. In eigen stadion verloor de ploeg met 2-1. Stuart Dallas was de grote man bij Leeds; hij maakte beide treffers. Het was een zeldzame nederlaag voor City, die van de vorige 28 wedstrijden er 27 had gewonnen.

Trainer Pep Guardiola voerde met het oog op het Champions League-duel met Borussia Dortmund van komende woensdag zeven wijzigingen door. Zo kreeg de Belgische middenvelder Kevin De Bruyne rust. Nathan Aké keerde juist na wekenlang blessureleed terug in de basis.

Rood Cooper

City had het in de eerste helft al knap lastig met de nummer elf van de ranglijst. Hoewel de thuisploeg de overhand had, was het Leeds dat na veertig minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Dallas.

Leeds-aanvoerder Liam Cooper ging niet lang daarna de fout in door veel te hard in te komen op Gabriel Jesus. Na ingrijpen van de VAR kreeg hij alsnog een rode kaart en kon hij vlak voor rust alvast naar de kleedkamer.

Vreugde bij Leeds United

De Nederlander Pascal Struijk werd er na de rode kaart ingebracht als extra verdediger. Een wijze wissel van Leeds-trainer Marcelo Bielsa, want ook tegen tien man kreeg City het lang niet voor elkaar te scoren.

Kansen kreeg het ruimschoots, echter lukte het de koploper pas een kwartier voor tijd de gelijkmaker te maken. Bernardo Silva ontving de bal op randje buitenspel en wist Ferran Torres te bereiken die de bal achter de Leeds-keeper kreeg.

Toch was het Leeds die daarna gedurfd de touwtjes in handen nam en nog een enkele kans creëerde. De doelman van City, Ederson Moraes, wist een nieuwe achterstand nog te voorkomen nadat hij de doorgebroken Raphinha had afgestopt.

Zijn ploeggenoot Dallas kreeg het wel voor elkaar en maakte in de blessuretijd zijn tweede en daarmee de winnende treffer. Leeds had overigens slechts twee doelpogingen nodig om twee doelpunten te maken, City daarentegen had er aan 29 niet genoeg om de overwinning binnen te halen tegen het tiental.

De nummer twee van de Premier League, Manchester United, heeft met twee wedstrijden minder gespeeld nog een achterstand van veertien punten op City. Morgen komt de ploeg van Donny van de Beek in actie, het gaat op bezoek bij de nummer zes Tottenham Hotspur.