Verhagen en Van Krevel sneuvelen tijdens EK judo al in eerste ronde

Verhagen komt bij EK judo niet door de eerste ronde

Sanne Verhagen is bij de Europese kampioenschappen judo in Lissabon al in de eerste ronde van de klasse tot 57 kilogram blijven steken. De 28-jarige judoka verloor met waza-ari van de Russische Darja Mezjetskaja, die op de wereldranglijst negen plaatsen hoger staat.

Verhagen trof het ook niet met Mezjetskaja, die twee jaar geleden het EK-goud won. "Het was helemaal niet slecht", blikte Verhagen terug op haar nederlaag. "Ik denk dat ik uit deze partij best wel weer positieve dingen kan halen."

Dure punten misgelopen

Verhagen loopt dure punten mis in de strijd om een olympisch ticket. Alleen als Verhagen zich plaatst voor de Spelen mag Nederland meedoen aan de gemengde landenwedstrijd in Tokio, omdat de ploeg nog een deelneemster mist in deze klasse.

Verhagen: 'Het was helemaal niet slecht, maar gewoon balen'

"Ik blijf positief", aldus Verhagen, die niet de extra druk van kwalificatie van dat onderdeel Mixed Team Event voelt. "Ik wil gewoon zelf heel graag een medaille halen op de Olympische Spelen. En dan moet ik me gewoon plaatsen."

Verhagen, die op de WK van 2014 brons won, eindigde op EK's driemaal net naast het podium. Tegen Mezjetskaja werd ze al na een minuut op haar zij geworpen.

Ook Van Krevel komt niet door eerste ronde

Naomi van Krevel sneuvelde eveneens in de eerste ronde. In de categorie tot 52 kilogram was de Spaanse Estrella Lopez Sheriff te sterk.

Van Krevel: 'Dit zijn ook leermomenten, ik kom net kijken op dit niveau'

Van Krevel hield gemengde gevoelens over aan de nederlaag. "Het is een beetje dubbel, want ik heb me wel aan mijn plan gehouden. Dit zijn ook weer leermomenten, ik kom net kijken op dit niveau."

Er zat meer in tegen Lopez Sheriff, realiseert Van Krevel zich. "Maar uiteindelijk ga je toch nog wel met een goed gevoel naar huis, als je jezelf voor dit toernooi kunt plaatsen."