Lois Abbingh Orange Pictures

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede en laatste oefenduel van het drielandentoernooi verloren. Oranje, de regerend wereldkampioen, ging in Kroatië met 25-19 onderuit tegen Brazilië.

Woensdag wist de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade ook niet te winnen van gastland Kroatië, ondanks de terugkeer van Yvette Broch en Estavana Polman in de selectie.

Broch, die tegen Kroatië na een pauze van 2,5 jaar haar eerste minuten maakte voor Oranje, begon tegen Brazilië in de basis. Ook Polman stond weer op het veld na haar zware knieblessure.

De 30-jarige Broch maakte de 2-0 vanaf de cirkel, maar daarna kreeg Brazilië de overhand. Bij rust stond het 15-9 voor de Zuid-Amerikaanse ploeg, die net als Nederland in voorbereiding is op de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio.

Yvette Broch tijdens de warming-up Orange Pictures

Ook na de pauze wist Oranje niet meer in de buurt van Brazilië te komen, de handbalsters bleven voortdurend tegen een achterstand van vier à vijf doelpunten aankijken. Lois Abbingh was met zes treffers de topscorer bij Nederland. Broch scoorde in totaal twee keer.

Zeven internationals ontbreken

Bondscoach Emmanuel Mayonnade kon voor deze trainingsstage in Kroatië niet alle speelsters selecteren die hij wilde. Laura van der Heijden, Danick Snelder, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Yara ten Holte en Inger Smits ontbraken in de selectie omdat ze in quarantaine moesten vanwege een coronabesmetting bij een speelster in de Duitse competitie.

Oranje reist nu terug naar Papendal, waar de trainingsstage wordt voortgezet.

STER reclame