Mark Cavendish Pro Shots

Mark Cavendish heeft na de tweede en de derde ook de vierde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Britse sprinter van Deceuninck-QuickStep was in de rit van Alanya naar Kemer over ruim 184 kilometer de snelste in de sprint.

Nadat de onbeduidende vluchtgroep van de dag ruim voor de streep werd ingerekend, konden de voorbereidingen voor de sprint beginnen. Fabio Jakobsen, die deze week na acht maanden zijn rentree maakt in Turkije, deed zijn werk voor Cavendish en gaf het stokje over aan de Colombiaan Álvaro Hodeg, die al duwend en trekkend de weg plaveide voor zijn kopman.

In de sprint, die in de laatste meters ontsierd werd door een flinke valpartij, kwam Jasper Philipsen te vroeg op kop. Cavendish ging de Belg van Alpecin met gemak voorbij.

In oktober zinspeelde Cavendish nog op zijn afscheid, na Gent-Wevelgem, maar twee maanden later tekende hij toch een contract bij Deceuninck-Quickstep.

Maandag won de 35-jarige Cavendish voor het eerst een rit sinds 2018, toen hij de derde etappe van de Ronde van Dubai won. "Heel veel mensen geloofden niet dat ik ooit nog zou winnen."

Cavendish won tijdens de Ronde van Qatar in 2013 voor het laatste drie etappes op een rij.

Cavendish 'emotioneel' na eerste zege in drie jaar: 'Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame