Orange Pictures

Dat Arjen Robben zondag na een half jaar eindelijk weer meedeed bij FC Groningen, was ook tegenstander Mitchell van Bergen niet ontgaan. De middenvelder van sc Heerenveen was er na de wedstrijd dan ook snel bij om Robben om zijn shirt te vragen.

"Ik dacht: dit is mijn kans. Ik vroeg het gewoon gelijk", zei de 21-jarige Van Bergen 's avonds bij NOS Langs de Lijn. En hij had nog succes ook. "Ik was superblij. In de kleedkamer deed ik 'm gelijk in mijn tas. Je weet nooit wat er kan gebeuren; er zijn zat jongens die dan nog een grapje willen uithalen."

Luister naar het hele interview met Mitchell van Bergen

En toch raakte Van Bergen het shirt alsnog kwijt. "Onze perschef kwam vragen of ik het shirt wilde teruggegeven. Het was al voor een goed doel bedoeld. Ja, dan geef ik 'm terug. Vond ik wel zo netjes."

De gedragen wedstrijdshirts werden door FC Groningen verloot onder de seizoenkaarthouders, die dit jaar hun club vanwege de pandemie vooral vanaf de televisie hebben moeten aanmoedigen.

Van Bergen vroeg direct om een nieuw shirt van Robben en die kreeg hij ook. Het was niet het wedstrijdshirt, maar toch. "Ik kan dus wel zeggen dat ik het shirt van Robben heb gekregen."

De middenvelder is altijd groot fan geweest van Robben. "Ik weet nog heel goed dat we in 2014 met de hele straat in de achtertuin naar het WK keken. Mooi dat ik nu tegen hem gevoetbald heb, echt supermooi."

Vertrek bij Heerenveen

Van Bergen won met Heerenveen van Groningen (0-2). Zijn toekomst ligt echter ergens anders dan in Friesland. Hij wil zijn volgend jaar aflopende contract niet verlengen en zal deze zomer verkassen. "Ik heb bij Heerenveen aangegeven een nieuwe stap te willen maken."

Bekijk de samenvatting van FC Groningen- sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame