"Het is misschien wel de moeilijkste revalidatie in mijn carrière geweest, al zal dat ook met leeftijd te maken hebben."

Hij heeft ook zeker wel getwijfeld of het zou lukken, maar zondagmiddag keerde de 37-jarige Arjen Robben dan toch weer terug op het voetbalveld. In het shirt van 'zijn' FC Groningen, de club waar hij na een sabbatical van een jaar vorig jaar zomer weer aansloot.

Robben na invalbeurt: 'Mooi moment en grote opluchting'

Een halfjaar stond de oud-international - die in zijn loopbaan flink wat fysieke malheur heeft meegemaakt - buitenspel met een kuitblessure. "Het is wel een zwaar traject geweest. Ik kan er niets anders van maken. Heel zwaar. Maar opgeven was geen optie voor mij."

"Ik heb wel in het begin gezegd: we moeten maar zien wat het gaat worden, misschien maar één minuut of zelfs geen minuten, of vijf wedstrijden, tien wedstrijden. Het kon alle kanten op. Het heeft allemaal ook niet meegezeten."

Beetje spanning

De rentree in de 78ste minuut tegen sc Heerenveen liet de voormalige vedette van Bayern München, waar hij na een periode van tien jaar zijn loopbaan in 2019 leek af te sluiten, dan ook niet onberoerd.

"Het deed zeker wat met me. Het was een mooi moment voor mij en een grote opluchting. Er zat ook wel een beetje spanning bij, omdat je wilt dat je goed door die twintig minuten heen komt."

Bekijk de samenvatting van FC Groningen- sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

En dat lukte, zij het na een moeizaam begin. "Ik dacht wel bij de eerste twee, drie ballen: wow! Maar op een geven moment kwam ik er wat beter in en toen had ik wel wat goede momentjes. Ik wil ook wel echt wat toevoegen aan het elftal. Het is niet het veld ingaan om er maar bij te zijn."

Volle Euroborg

Zijn lichaam hield zich ook goed, al is er nog wel wat werk aan de winkel. "Ik weet dat het lijf nog niet stabiel genoeg is nu, nog niet robuust genoeg. Daar ben ik eerlijk in. Ik wil proberen nu door te bouwen, zodat ik er over twee weken weer bij ben. Ik hoop dat het lijf blijft meewerken."

Over twee weken wacht een uitbeurt bij PSV. Ook leuk natuurlijk, omdat hij in Eindhoven eveneens een verleden heeft liggen. Maar Robben kijkt liever nog iets verder, ondertussen duimend voor een gunstige ontwikkeling van de coronacrisis.

"Dat heb ik vanaf het begin gezegd: het is mijn droom om het uiteindelijk nog eens in een volle Euroborg te kunnen laten zien."

STER reclame