Atlético-keeper Jan Oblak baalt, terwijl de Betis-spelers hun doelpunt vieren

Atlético blijft op remise steken bij Betis, maar herovert wel de leiding

Een dag na de clash tussen Real Madrid en Barcelona, een duel dat in 2-1 eindigde, heeft Atlético Madrid de koppositie in La Liga heroverd op de koninklijke stadgenoot. Een 1-1 gelijkspel bij Real Betis was voldoende om een punt afstand te nemen.

Met nog acht ronden voor de boeg volgt Barcelona op twee punten. Nummer vier Sevilla moet nog in actie komen in speelronde 30. De ploeg van Oranje-international Luuk de Jong gaat maandagavond op bezoek bij Celta de Vigo.

Stand aan kop La Liga

Atlético - zonder de geblesseerde én geschorste spits Luis Suárez - kende een vliegende start, toen Yannick Carrasco met ietwat geluk een niet te missen kans kreeg, nadat de Betis-defensie onvoldoende vat had gekregen op een Madrileense aanval. Saúl kopte de gasten na een kwartier zelfs bijna naar 0-2, maar doelman Claudio Bravo wist een doelpunt te voorkomen.

Betis liet pas in de 20ste minuut van zich horen, maar toen was het wel meteen raak. Cristian Tello nam een strakke voorzet van Àlex Moreno ineens op de pantoffel: 1-1.

Blessure Félix

Atlético moest zonder João Félix, die vlak voor rust geblesseerd raakte en vlak erna tot de conclusie kwam dat zijn enkel niet meer wilde, in de tweede helft op zoek naar de volle buit. De eerste grote kans was echter voor Betis. Jan Oblak keerde met zijn vuisten een harde kopbal van Emerson.

En ook in het vervolg bleven de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo stuitte ook invaller Diego Lainez Leyva, koud in het veld, een kwartier voor tijd met een laag schot in de hoek op uitblinker Oblak.

Pas in de extra tijd kreeg Ángel Correa nog een uitgelezen kans om namens de hoofdstedelingen tot matchwinnaar uitgeroepen te worden. Doelman Bravo voorkwam dat met een knappe redding.

En dus moest Atlético voor de vijfde keer in de afgelopen elf competitiewedstrijden een remise toestaan. Twee keer werd er in die reeks verloren.

Real Madrid-Barcelona eindigde zaterdagavond in 2-1. Rop Zoutberg maakte in Madrid onderstaande reportage rond die wedstrijd.