NOS SportAangepast

Toussaint blijft stralen in Eindhoven: weer Nederlands record op 100 rug

'Heel blije' Toussaint scherpt Nederlands record twee keer aan, net als Korstanje

Zwemster Kira Toussaint heeft bij het kwalificatietoernooi in Eindhoven, waar tickets voor de Olympische Spelen en voor de EK langebaan te verdienen zijn, tot twee keer toe het Nederlands record op de 100 meter rugslag verbeterd.

Toussaint tikte in de series aan na 58,74 en was daarmee 0,17 sneller dan de toptijd die ze in december zwom. De finale won ze in 58,65. Zaterdag had ze ook al twee keer een Europees record op de 50 meter rugslag gezwommen.

De 26-jarige Toussaint was al zeker van een olympisch ticket op de 100 en 200 meter rugslag. De 50 meter rugslag is geen olympisch nummer.

Ook record Korstanje

Nyls Korstanje verbeterde tot twee keer toe het Nederlands record op de 50 meter vlinderslag. In de series was hij met 23,19 al 0,01 sneller dan de tijd die hij vorige maand in de recordboeken bracht. In de finale ging het met 23,02 nog wat harder.

Korstanje had vrijdag ook al de 100 meter rugslag gewonnen

Nyls Korstanje

Arno Kamminga boekte zondag zijn derde zege op de schoolslag. Na de winst op de 50 en de 100 meter was hij ook de snelste op de 200 meter. Kamminga was op de 100 en de 200 meter schoolslag al zeker van olympische deelname. De kortste afstand wordt op de Spelen niet gezwommen.

Op de 50 meter vlinderslag - niet olympisch dus - bleef Ranomi Kromowidjojo Femke Heemskerk voor. Dat was haar in Eindhoven ook al gelukt op de 50 en 100 meter vrije slag.

Thomas Verhoeven (50 meter vlinderslag) en Ivo Kroes (200 meter schoolslag) voldeden aan een limiet voor de EK in Boedapest.

Een opvallende deelneemster in Eindhoven is Sharon van Rouwendaal. We kennen haar vooral als openwaterzwemster. In onderstaande video legt ze uit waarom ze meedoet en hoe de overstap naar haar nieuwe trainer bevalt.

Van Rouwendaal voelt zich onder nieuwe trainer groeien: 'Ik leer weer en dat motiveert'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl