Bouwmeester kijkt ondanks blessure naar Spelen: 'Er is tijd voor herstel'

'Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.' Marit Bouwmeester plaatste het gezegde vrijdagochtend niet voor niets op haar Instagram-pagina. Door een blessure aan haar arm staat de zeilster langer dan gepland aan de kant.

"Het gaat om een acute overbelasting van m'n elleboog. Het is een relatief vaak voorkomende blessure, omdat we onze armen veel belasten", vertelt Bouwmeester. "Gelukkig zit ik inmiddels in de laatste fase van het herstel en kan ik alweer veel dingen doen."

Spelen niet in gevaar

Bouwmeester is viervoudig wereldkampioene in de Laser Radial-klasse. Komende zomer gaat ze in Tokio voor haar tweede gouden medaille op de Olympische Spelen. De 32-jarige zeilster weet nog niet exact wat haar armblessure voor de voorbereiding op dat toernooi heeft betekend.

"Dat is lastig inschatten. Het liefst werk je natuurlijk een ideaal programma af, maar ik had sowieso nog ergens een rustperiode moeten hebben. Deze was alleen iets langer. Het is niet het meest ideale moment, maar er is nog tijd om te herstellen."

2016: Marit Bouwmeester viert haar olympische titel in Rio de Janeiro ProShots

In het gunstigste geval is Bouwmeester over twee weken van de partij bij wedstrijden in het Portugese Vilamoura. "Ik heb de laatste tijd vooral mijn benen getraind en cardio gedaan. Hopelijk komen mijn armen snel weer op kracht. Dat gebeurt vanzelf door weer veel wedstrijden te varen."

"We zijn, zeker ten opzichte van andere sporters, relatief veel in Tokio geweest", aldus Bouwmeester. "Het is nu zaak om die kennis goed bij te houden en deze zomer gewoon de Olympische Spelen daar te doen."

STER reclame